ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ – ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Επιστροφή προϊόντων και χρημάτων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε το προϊόν που παραλάβατε εντός 14 ημερολογιακών ημερών (Ελλάδα/ Κύπρος) και 28 ημερολογιακών ημερών (εξωτερικό). Μπορείτε να ζητήσετε την αντικατάστασή του με άλλο μέγεθος (δαχτυλίδι) ή άλλο προϊόν. Τονίζουμε ότι ημερομηνία αποστολής του επιστρεφόμενου προϊόντος θεωρείται αυτή που αναγράφεται από τον courier στην απόδειξη παραλαβής, για τον έλεγχο του εμπροθέσμου. Τα έξοδα επιστροφής βαραίνουν αυτόν που κάνει την επιστροφή. Σας συνιστούμε να επιστρέφετε το προϊόν με συστημένο δέμα, έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο κλοπής, ζημιάς ή απώλειας του δέματος σας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι το inpiral.gr δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του προϊόντος κατά την μεταφορά της επιστροφής.

Σε κάθε περίπτωση το επιστρεφόμενο προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε από τον πελάτη. Αυτό σημαίνει:

 • Να μην έχει φθορές και η συσκευασία του να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν
 • Να συνοδεύεται με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα με τα οποία παραδόθηκε το προϊόν (π.χ. Απόδειξη Λιανικής, Τιμολόγιο, Εγγύηση κ.ο.κ)
 • Να μην έχει φορεθεί/ χρησιμοποιηθεί
 • Να είναι καλά συσκευασμένο ώστε να μην υποστεί φθορές κατά τη μεταφορά του
 • Αν συνοδεύονταν από κάποιο δώρο, θα πρέπει να επιστραφεί και αυτό μαζί με προϊόν

Αν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείτε ελεύθερα να το αποστείλετε πίσω σε εμάς για αντικατάσταση, έχοντας φροντίσει να συμπληρώσετε τη φόρμα επιστροφής που εσωκλείεται στην αρχική συσκευασία. Σε αντίθετη περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα να μη δεχτούμε την επιστροφή.

Εν τάχει, η διαδικασία αλλαγής έχει ως εξής: Μας αποστέλλετε το προς αλλαγή προϊόν στην παρακάτω διεύθυνση:

Inspiral.gr

Ρήγα Φεραίου 18

35132, Λαμία

Με το που θα παραλάβουμε το προϊόν ελέγχουμε αν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και σας ενημερώνουμε με e-mail ή τηλεφωνικά. Το κόστος αποστολής του νέου προϊόντος επιβαρύνει εσάς και είναι:

 • 2,5€ εντός Λαμίας
 • 4,8€ για χερσαίους/ νησιωτικούς προορισμούς
 • Για την Κύπρο και το εξωτερικό συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογο που επισυνάπτεται στην ενότητα «Τρόποι αποστολής»

Εάν επιθυμείτε να σας στείλουμε το προϊόν με την δική σας συνεργαζόμενη μεταφορική θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει το έξοδα μεταφοράς του δέματος όπως επίσης και δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης από τον εκτιμώμενο της συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών.

Η διαδικασία επιστροφής προϊόντων διαρκεί περίπου 14 εργάσιμες ημέρες, ωστόσο σε περιόδους μεγάλου φόρτου εργασίας η διάρκεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία μας σας κρατά διαρκώς ενήμερους για την πορεία της διαδικασίας.

Διευκρινίζεται ότι, οι αλλαγές γίνονται πάντοτε στην τιμή αγοράς του προϊόντος με την επιπλέον επιβάρυνση που αναγράφεται παραπάνω. Σε περίπτωση που το νέο προϊόν που επιλέγετε έχει χαμηλότερη τιμή από αυτό που επιστρέφετε, δικαιούστε εκπτωτικό κουπόνι, αξίας ίσης με τη διαφορά που προκύπτει. Επιστροφή χρημάτων για την ανωτέρω περίπτωση δεν πραγματοποιείται.

 

Επιστροφή ελαττωματικών/ λανθασμένων προϊόντων

Στη σπάνια περίπτωση κατά την οποία με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του inspiral.gr πουλήθηκαν ελαττωματικά προϊόντα ή απεστάλησαν λάθος προϊόντα ή τα προϊόντα καταστράφηκαν κατά την μεταφορά, τότε το inspiral.gr αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της αντικατάστασης, το κόστος επιστροφής (οπότε θα καταθέσει το αντίστοιχο ποσό εξόδων σε λογαριασμό τραπέζης που θα μας υποδειχτεί), καθώς επίσης και τα έξοδα επαναποστολής.

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το προϊόν είναι ελαττωματικό θα πρέπει να μας αποστείλετε με email στο info@inspiral.gr φωτογραφίες του προϊόντος, εμφανίζοντας όσο πιο λεπτομερώς είναι εφικτό το πρόβλημα, προκειμένου να ελεγχθεί από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας. Εάν μας αποστείλετε το προϊόν χωρίς να τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία επιβαρύνεστε εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα μεταφοράς του προϊόντος επιπροσθέτως όσων προκύψουν καθώς επίσης η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα της άρνησης παραλαβής του. Οι όροι επιστροφής παραμένουν οι ίδιοι με αυτούς που προαναφέρθηκαν.

 

Εποχιακά Είδη

Τα εποχιακά είδη αλλάζονται μόνο με αντίστοιχο εποχιακό είδος και δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων στα συγκεκριμένα είδη.

 

Ειδικές Παραγγελίες

Αλλαγές και επιστροφές σε ειδικές παραγγελίες δεν πραγματοποιούνται.

 

Ακύρωση παραγγελίας – Δικαίωμα υπαναχώρησης

Είναι δυνατόν να ακυρώσετε την παραγγελία σας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Πριν την αποστολή του προϊόντος: – Η ακύρωση είναι δυνατή με αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@inspiral.gr ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2231023216 καθημερινά, Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 14:00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00).
 • Μετά την αποστολή του προϊόντος: - Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει μετά την αποστολή της παραγγελίας σας επιβαρύνεστε με τα μεταφορικά έξοδα για την αποστολή του προϊόντος από εμάς προς εσάς και τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος πάλι προς την εταιρεία μας.
 • Μετά την παραλαβή του προϊόντος: - Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας για υπαναχώρηση δηλαδή να επιστρέψετε το προϊόν και να λάβετε πίσω τα χρήματά σας, εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής του προϊόντος. Διευκρινίζεται, ότι για να προχωρήσετε στην επιστροφή προϊόντος πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

 Το προϊόν να μην έχει φθορές και η συσκευασία του να είναι αυτή που κανονικά το συνοδεύει Το προϊόν να συνοδεύεται με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα με τα οποία παραδόθηκε το προϊόν (π.χ. Απόδειξη Λιανικής, Τιμολόγιο, Εγγύηση κ.ο.κ). Το προϊόν να μην έχουν φορεθεί/ χρησιμοποιηθεί Να είναι καλά συσκευασμένο ώστε να μην υποστεί φθορές κατά τη μεταφορά του Αν συνοδεύονταν από κάποιο δώρο, θα πρέπει να επιστραφεί και αυτό μαζί με προϊόν

Η επιστροφή χρημάτων γίνεται πάντα στην τιμή αγοράς του προϊόντος, αφαιρουμένων των μεταφορικών εξόδων για την αποστολή του προϊόντος από εμάς προς εσάς.  Τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος βαραίνουν εσάς. Η κατάθεση των χρημάτων σας θα γίνει εντός 14 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που θα λάβουμε τα προς επιστροφή προϊόντα και εφόσον αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις περί επιστρεφόμενων προϊόντων.

 

Υπενθυμίζεται ότι, επιστροφή χρημάτων πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση χρήσης του δικαιώματος υπαναχώρησης. Σε περίπτωση αλλαγής με άλλο προϊόν χαμηλότερης αξίας, δικαιούστε εκπτωτικό κουπόνι αξίας ίσης με τη διαφορά που προκύπτει, αφαιρούμενων των μεταφορικών εξόδων της αλλαγής.